22. lis 2011.

Margot Tenenbaum


U ovom postu sam inspirirana likom Margot iz filma The Royal Tennenbaums koji  je jedan od mojih najdražih filmova i definitvno spada u kategoriju onih filmova koji SU trebali dobiti Oscara. Ova drama/ komedija snimljena je 2001. pod redateljskom palicom Wesa Andersona i prati događaje u životu jedne neobične obitelji.  Na čelu obitelji se nalazi prevarant i bonvivan Royal Tennenbaum  (Gene Hackmann) koji je otac troje djece Chasa (Ben Stiller), Margot (Gwyneth Paltrow) i Richieja (Luke Wilson). Djeca su u vrlo ranoj dobi pokazala iznimnu inteligenciju i talent koji ih je proslavio i obogatio.  Nedugo nakon uspjeha svoje djece Royal napušta obitelj i njihovu majku Etheline (Anjelica Houston) i život trati smucajući se po  raznim hotelima. Nakon što potroši novac  Royal se vraća u živote svoje već odrasle djece koja žive u sjeni stare slave. Chas, Margot i Richie su sad već odrasli sa mnogim problemima a Royalov povratak ih ponovno sve okuplja i otvara vrata novim problemima ali i rješenju. Ovaj film je jedna svakidašnja ljudska priča o odrastanju i obiteljskim odnosima i problemima ispričana na jedan nesvakidašnji  način sa pravom dozom humora, drame i romanse i odličnom glumačkom postavom.

Scenaristi Wes Anderson i Owen Wilson  su prilikom pisanja scenarija bili uvelike nadahnuti djelima J.D. Salingera i posebice  legendarnom pjevačicom Nico (The Velvet Underground) koja je poslužila kao inspiracija za stvaranje lika Margot. Margot ,baš poput Nico, je hladna ljepotica  plave kose sa teškim crnim tušem oko očiju i vječitom cigaretom u ruci. Njezin styling je pomalo otkačen i izgleda  poput djevojčice koja se poigrala sa maminom garderobom jer kombinira skupocjene komade poput smeđe Birkin torbe i krznene bunde sa kratkim suknjicama i Lacoste majicama. Tako sam i ja poput Margot „posudila“ maminu torbu (koja doduše nije Birkin) i dodala malo umjetnog krzna na stari kaputić te stavila nezaobilaznu crvenu špangu . Baš kao Margot!

                                                                   Jeste li znali ?
The Royal Tennebaums su imali velikog utjecaja na pop kulturu i modnu industriju a cijela jesenska kolekcija Tommy Hilfigera iz 2010. je inspirirana i posvećena upravo ovom filmu.


                                                                     Photos – Igor Kliček

Nema komentara:

Objavi komentar