4. ožu 2012.

AUDREY HORNE AND THAT SMALL TOWN FEELING



                             

„Briljantno…Ali nemam pojma što se dešava.“  Upravo je takav i moj dojam nad serijom Twin Peaks a citat koji sam posudila pripada Homeru Simpsonu, dobro poznatom animiranom liku iz još jednog televizijskog klasika. Citat je samo dokaz da je Twin Peaks bila toliko dobra serija da ju je čak i Homer Simpson gledao. Serija je 90ih zaludila svijet, utjecala na cijelu generaciju gledatelja, uvelike utjecala na pop kulturu i zauvijek promijenila televiziju. Stvorio ju je filmski genijalac David Lynch koji  je prvotno radio na scenariju za film o životu (i smrti) Marilyn Monroe. Lynch je kasnije odbacio taj projekt ali zadržao ideju o „ljepotici u nevolji“. Tako je nastala ideja o Twin Peaks i misterioznom ubojstvu srednjoškolske ljepotice Laure Palmer  koje potresa naizgled uspavani američki gradić. Gledatelje je zaintrigirao misterij Laurine smrti ali i vrlo zanimljiva kombinacija različitih žanrova koje je Lynch inkorporirao u jednu televizijsku seriju. Nadrealna atmosfera isprepletana sa motivima horora, psihološkog trilera i sapunice pokazala se dobitnom  a galerija likova tj. stanovnika Twin Peaksa se pokazala čak zanimljivijom od dokučivanja Laurinog ubojstva. Jedan od najpopularnijih likova je bio lik Audrey Horne(Sherilyn Fenn), lik problematične  18ogodišnjakinje čiji je otac , lokalni poslovni magnat, bio u tajnoj vezi sa ubijenom Laurom Palmer.  Audrey je sklona smicalicama i psinama ali je i dobre naravi i velikog srca što se pokazuje u njenom platonskom odnosu sa detektivom Cooperom (Kyle MacLachan) kojem pomaže oko istrage Laurinog ubojstva. Njihova veza je definitivno jedna od najljepših TV romansi ikad.  
Stil Audrey Horne je zapravo stil pedesetih, vrlo klasičan i čedan i u skladu sa njenim likom djevojčice zarobljene u tijelu odrasle žene. Sastoji se od uglavnom plisiranih i kariranih suknja (koje su očito bile glavni modni trend u Twin Peaksu) i slatkih vestica i košulja. Najupečatljivije su i njezine crno-bijele brouges cipele koje je mijenjala sa crvenim potpeticama i transformirala se iz nevine školarke u zavodljivu femme fatale.


                                                                    Jeste li znali:
    Lik Audrey Horne je bio toliko popularan da se razmatrala ideja o tzv. spin off verziji no ideja je na kraju odbačena.  Lynch je 1997.godine u jednom intervjuu priznao da ga je lik Audery inspirirao za njegov film, hvaljeni Mullholland Dr.


                                 
PHOTOS - IGOR KLICEK 

Broj komentara: 11:

  1. odlično kameleončino!!!!
    od glave do pete,
    rječju i slikom
    oksfordicom i štiklom

    OdgovoriIzbriši
  2. Leži ti ovaj stil ;) I cipelice su savršene.

    OdgovoriIzbriši
  3. Tek sam na 3. slici shvatila da si to ti, a ne glumica o.O

    OdgovoriIzbriši
  4. Divne slike i odlican styling. Cipelice su preslatke:)

    OdgovoriIzbriši
  5. Kako sam ja samobila luda za Twin Peaksom!
    Obožavam ovu scenu kad ona pleše.
    A ti si prelijepa!;)

    OdgovoriIzbriši
  6. uvijek me oduševiš! divim ti se na tolikom trudu, dosljednosti i perfekcionzimu. jednostavno si divna! <3

    OdgovoriIzbriši
  7. Crno bijele cipelice su mi top! Preljepe slike! :)

    OdgovoriIzbriši