3. tra 2012.

Game of Thrones



Sopranosi u Međuzemlju? To može biti samo opis nove televizijske serije Igra prijestolja koja je nakon prikazane prve sezone stekla milijunsku publiku i kult obožavatelja. Samo dva dana nakon prikazivanja pilot epizode odobreno je snimanje druge sezone a ja sam se ususret premijeri druge sezone odlučila obući poput jednog od meni najzanimljivijih likova princeze Daenerys Targaryen.
Igra prijestolja je američka fantastična serija snimljena prema romanu i bestseleru Georga R. R. Martina pod imenom Pjesma leda i vatre a radnje je smještena  u izmišljenoj i nasilnoj zemlji Westeros koja se sastoji od sedam ujedinjenih kraljevstva na čijem  moćnom Željeznom prijestolju sjedi nesuđeni kralj Robert Baratheon. Za prevlast nad kraljevstvom se bore mnoge obitelji a intrige i spletke prate i život princeze Daenerys Targaryen. Danerys potječe iz obitelj Targeryen, zadnje obitelji koje je kraljevala nad Westerosom  sve dok njihova prevlast nije ugušena u pobuni sadašnjeg kralja Roberta. Od tada Daenerys živi u progonstvu sa svojim bratom Viserysom koji je proda konjskom knezu khalu Drogu u zamjenu za njegovu moćnu vojsku kojom bi vratio očevo prijestolje.
Ubrzo se ispostavi da mlada  Daenerys ne može vjerovati svom poremećenom bratu  a novu nadu nalazi u svom mužu uz čiju potporu postaje ratnica Khaleesi, vladarica Dothtraka. Ali sreća je kratkog vijeka i novopečena Khaleesi se uskoro nađe sama i okružena samo najbližim podanicima i darovanim zmajevim jajima koje kriju mitsku moć.

                                                             Jeste li znali :
Brojne će gledatelje privući činjenica da je druga sezona dijelom snimljena  u Hrvatskoj na dubrovačkim zidinama a preko dvjesto statista i redom hrvatskih fanova je  imalo prilike sudjelovati u svojoj najdražoj seriji.
U knjizi Daenerys Targaryen ima samo 13 godina.
Jezik kojim govore pripadnici rase nomdaskih ratnika – Dothraki je u potpunosti izmišljen. Stručnjak koji je bio zadužen za stvaranje novog jezika vukao je inspiraciju iz jezika kao što su ruski, turski, estonski i svahili.
 Helmut Lang je 2012. lansirao kolekciju inspiriranu megapopularnom serijom Game Of Thrones. Kolekciju čine uglavnom kožni komadi zanimljivog i asimteričnog kroja.

Helmut Lang FW 2012



PHOTOS - IGOR KLICEK

Broj komentara: 9:

  1. Jao, čula sam za ovu seriju! Moram je gledati definitivno :)
    A ti si mi prelijepa, i baš si je dobro "skinula" :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam još imala prilike pogledati tu seriju. A za tebe jedan veliki Wooow. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Vidi jeeee :) pa dobro ti stoji ta plava kosica! Bila bi definitivno bolja ti za ovu ulogu , kao vila si

    OdgovoriIzbriši
  4. Čula sam za seriju dok se snimala u Dubrovniku...odlično si "skinula" princezu :

    OdgovoriIzbriši
  5. proljetna vila
    u zlatnu kišu se skrila
    i sve nas na tren bez
    daha ostavla!!!

    OdgovoriIzbriši
  6. Obožavam i knjige i seriju i evo ovaj post jer si ju super skinula :) Iako mi nije najdraži lik. Više sam se u Aryji našla :))

    OdgovoriIzbriši