25. lip 2012.

Inspiration

Stonsi u Maroku. Sudbonsni grad u kojem je Richards "preoteo" fatalnu Anitu neutješnom Brianu Jonesu.
Osim ljubavnog trokuta, Stonsi su u Maroku našli inspiraciju za album Their Satanic Majesties Request ali i utočiste i bijeg od mnogih problema koji su ih čekali u Engleskoj. Richardsa i Jaggera je čekalo suđenje a i mogući zatvor zbog droge koju su bez problema mogli naći na svakom uglu Maroka.





Tragični ljubavnici Talitha Getty i John Paul koji su u 60ima boravili u Maroku. Ona je bila glumica i ikona stila a on bogati nasljednik, sin jednog od najbogatijeg čovjeka tog vremena. Talitha je umrla od predoziranja heroinom u vrijeme kad su odlazili najveći poput Hendrixa, Joplinice i Jima Morrisona a njezin muž Johna Paul to nikad nije prebrodio i cijeli život proveo u osami i shrvan od boli.



 Penelope Tree je bila model 60ih čija je blistava i vrlo uspješna karijera prekinuta naglo zbog problema sa aknama koje su joj uništile lice.



Uschi Obermaier sa Rainerom Langahasom u zloglasnoj Kommune 1. Bila je njemački model i glumica, jedno vrijeme mutila sa Richardsom i Jaggerom da bi 70te i 80te provela putujući svijetom sa Dieterom Bockhornom za kojeg se i udala u Indiji u pravoj hindu ceremoniji.


Uschi i Bockhorn.

                                                             



Beatlesi u Indiji na duhovnoj i glazbenoj obnovi kod Yogija Maharishi Mahesha. Društvo im je pravila i Mia Farrow sa sestrom Prudence po kojoj je nastala stvar Dear Prudence. 



3 komentara:

  1. Ovaj post kao da je pisan za mene :) Talitha je definitivno jedna od najlepsih zena ever..

    OdgovoriIzbriši
  2. Jesi ikad čitala roman od Jamesa Michenera http://en.wikipedia.org/wiki/The_Drifters_%28novel%29.
    Super je opisao to doba, želju za slobodom, bijeg od Vijetmanskog rata i ima dio i u Maroku.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam čitala i puno hvala na referenci, baš bi mi takvo neko štivo pasalo. Obavezno ću potražiti u knjižnici :) Tnx

      Izbriši