19. ožu 2012.

DIY Epiplectic Bicycle inspired clutch


Naravno da nijedan moj post ne može proći bez reference tako je i moj najnoviji DIY uradak hommage američkom ilustratoru Edwardu Goreyu i njegovoj ilustriranoj knjižici The Epipleptic Bycicle. Edward Gorey (22.2. 1925 – 15.4.2000) je bio svestran i uglavnom samouk umjetnik, pisac i ilustrator poznat po svom mračnom i minimalističkom goth stilu.  Njegov trademark su ilustrirane knjižice  džepnog a često i manjeg formata, no neka vas veličina ne zavara jer one su prave male riznice uvrnutog humora i viktorijanske estetike. Gorey je bio veliki ljubitelj baleta, mačaka, tenisica (koje je sakupljao u velikom broju) a i ljubitelj pop kulture pa tako i sapunica i serija poput Buffy ili Dosjea X. Njegov utjecaj na mnoge umjetnike je ogroman i najviše prisutan kod filmaša Tima Burtona. Nedavno je izdana knjiga  koja sadrži pisma i razglednice koji je Gorey izmjenjivao sa svojim urednikom i bliskom prijateljem. Pisma, razglednice i kuverte su zanimljivo ilustrirane a sadržaj pisama je poprilično raznolik - od intelektualnog naklapanja, metafizike pa do recepata za palačinke. 
Torbicu sam napravila od ostataka jedne torbe čiji mi se dizajn nije sviđao a crtala sam s crnim lakom za nokte. Prvo sam počela raditi skicu sa vodootpornim flomasterom koji se samo mrljio i razmazivao pa sam posegnula za lakom za nokte. 




Broj komentara: 12:

  1. Odlično je ispala! Šaljem ti Sunshine award, nagradicu sa par kratkih pitanja. Nadam se da ćeš je preuzeti, obećajem nakon ovog više nema igara, više ih ne šaljm i ne primam :)

    OdgovoriIzbriši
  2. jojjjjjjjj fantastičnoooo!!!! sama svoj majstor!

    OdgovoriIzbriši
  3. Torbica je super, i dobro si se dosjetila ovo s lakom.

    OdgovoriIzbriši
  4. jao kako je slatka, svaka cast...ja bas danas radim jednu torbicu..sad se malo odmaram citam blogove valjda je zavrsim sutra,uskoro cu je postaviti :)
    byeee

    OdgovoriIzbriši
  5. Sjajno je, svaka ti čast, predobro je ispalo :)))

    OdgovoriIzbriši
  6. joooj kako je dobra, oduševila sam se ovim postom ! i jako mi je žao za onaj giveaway :(

    OdgovoriIzbriši
  7. snalažnjivost via kreativa !!!

    (lakom ni noktom ne mogu proć
    kako treba,tim više,
    klanjam se duboko i
    palac dižem ti do neba)

    OdgovoriIzbriši
  8. omgomgomg ge-ni-jal-no!! Stvarno genijalno (ak nisam bila dovoljno jasna :D)

    OdgovoriIzbriši