15. tra 2012.

DIY sugar skull and skeleton tights


Ne mogu objasniti svoju fascinaciju sa lubanjama. Već sam prije pisala koliko volim zloupotrebljavati taj motiv i stalno ga crtam. I da ovo je već treći DIY post sa lubanjama i kostima. I ne garantiram da je zadnji. Jednostavno mi se sviđa takva estetika a nekako se zadnjih par godina taj element provlači kroz modu i ne veže  nužno uz neku emo punk scenu. Uglavnom ljudi imaju različite interpretacije pa ih neki  smatraju pomodnim a neki morbidnim. Tako su kaskaderi nosili simbol lubanje kao znak odvažnosti i prkošenja smrti, pirati kao tehniku zastrašivanja (Goonies never say die!) a u Meksiku su lubanje simbol Dana mrtvih ( Dia de los Muertos). Slavi se kad i katolički blagdan Svi svetih no kod njih to malo drugačije izgleda, uglavnom mnogo bučnije i šarenije a glavni motiv su lubanje koje simboliziraju smrt i rađanje novog života. Meni se posebno sviđaju šarene i zanimljivo ukrašene šećerne lubanje odnosno "calvares de azucar" pa sam napravila sličan privjesak od fimo mase a na stare tajice sam nacrtala kosti. 


Broj komentara: 18:

  1. Odlične su tajice a i pjesma mi se baš sviđa- odgovara uz ovakav sivi dan :)

    OdgovoriIzbriši
  2. You have a great blog. I looked it all through. I'm absolutely amazed by your metamorphosis. You are able to copy a style of each person or character in such a perfect way! I also like your DIY. I'm going to follow you.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja sam s' ovima iz Mexica :) Doobre su ti tajice skroz :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Tajice su totalno fora.
    Sviđa mi se i privjesak i fotke su super!

    OdgovoriIzbriši
  5. i šećerac i pjesmuljak i tajčurak,
    da malučko ublažim motiv;)
    fridoche spavala s kosturkovićom iznad kreveta,
    cijelim!!!
    na dobrom si putu ;)
    ima jedna draga meksikanka
    škicni je ,http://www.stylemarmalade.com/

    OdgovoriIzbriši
  6. Super izgleda! I meni se sviđa sve to šarenilo oko Dia de los Muertos. Calexico <3! Živo me zanima sa čim si iscrtala tajice. Neka posebna boja za tkaninu ili...?

    OdgovoriIzbriši
  7. bas je dobra u totalno Mexico fazonu..a treca crno bijela slika je izvrsna

    OdgovoriIzbriši
  8. suuuper su tajice :))

    OdgovoriIzbriši
  9. odusevljena sam priveskom jer me uvek oduseve motivi vezani za taj meksicki dan mrtvih i odusevljava me sto je ta lobanja uvek uparena sa cvecem.
    bas si je dobro iskoristila. uvek kad gledam tvoje slike, prvo mislim da to nisi ti, vec slike koje si nasla na vebu i uvek se iznova odusevim kad shvatim da gresim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ovde definitivno ima malo previse odusevljavanja, sad vidim, but u get the message:)

      Izbriši
  10. Jedino na tebi mogu zamisliti ove helanke a da se njima oduševim :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Privjesak mi je predobar, obožavam sugar skuls:)

    OdgovoriIzbriši